Оновлення програми до версії 11.02.004

25 Лютого 2020

АКЦІЯ на хмару від Tucha
Змінено порядок закриття рахунку для ФОП

Доопрацьовано модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL), а саме:

• Додані розрахунки для узагальнюючих компонентів в таблицях звітів.

• Змінений формат звітів на більш зручний та зрозумілий для користувачів.

• Додані довідки щодо заповнення для більшості звітів.

В Реєстрі первинних документів реалізовано можливість створення документів довільного формату. Функціонал призначений для створення, підписання ЕП та відправки контрагентам документа із вкладеннями різних форматів, з можливістю вказати номер та суму документа, а також, налаштувати маршрут відправки документа для багатостороннього обміну.

Функція надає можливості:

• створити документ та заповнити поля:

  • Отримувач – контрагент-отримувач документа;
  • Дата – дата документа (за замовчуванням встановлюється поточна дата);
  • Номер – номер документа із вкладеннями;
  • Сума – сума документа;

• завантажити вкладення у форматах txt, rtf, doc, docx, xls, xlsx, pdf, png, jpeg, jpg. Завантаження здійснюється безпосередньо у вікні відкритого документа або на вкладках Вкладення та Наступні дії;

• переглянути вкладення на екрані, обравши потрібний файл у вікні відкритого документа або на вкладці Вкладення у Реєстрі первинних документів, якщо вкладення неможливо відобразити, виводиться відповідне повідомлення з кнопками Зберегти та Відкрити, по натисканню яких файл вкладення зберігається у обраному каталозі або відкривається у відповідному додатку;

• зберегти, відкрити, видалити додані файли за допомогою вкладки Вкладення;

• налаштувати маршрут документа – визначити кількість та порядок отримувачів;

• підписати документ із вкладеннями ЕП та відправити його згідно з визначеним маршрутом, документ надсилається отримувачам у визначеному порядку, відправка документа далі за маршрутом здійснюється автоматично у момент його погодження отримувачем;

• виконати імпорт та/або експорт документа із вкладеннями.

В Шаблонах первинних документів:

• Розширено налаштування атрибутів шаблонів для багатостороннього обміну первинними документами. Додано опцію Багатосторонній документ, що дозволяє налаштувати необхідну кількість отримувачів для документів, у яких початково встановлений лише один отримувач. Опція за замовчуванням вимкнена. Якщо опцію встановлено, стає доступним поле Кількість отримувачів, де можна зазначити від 1 до 5 учасників багатостороннього обміну. Опцію можливо встановити під час створення, копіювання або редагування шаблона, у вікнах Новий шаблон, Копіювання шаблона або Редагування шаблона.

• Оптимізовано процес завантаження опублікованих шаблонів первинних документів із Глобального реєстру шаблонів.

Доопрацьовано автоматичну відправку на реєстрацію других примірників Акцизних накладних форми «П» для документів, у яких продавець та отримувач мають однаковий код ЄДРПОУ (наприклад, головна установа та філія). Автоматична відправка других примірників виконується при встановленій опції Формувати та відправляти другі примірники АН, РКАН за наявності зареєстрованих перших примірників у розділі Відправка первинних документів автообробником контрагенту.

В Реєстрі документів довільних форматів відкориговано алгоритм збереження документів з однаковими найменуваннями, що знаходяться у різних каталогах реєстру.

Додано новий модуль Реєстр шаблонів звітів. Модуль призначений для зберігання шаблонів Fast Reports. За замовчуванням у модулі розміщено шаблон Звіту про обробку первинних документів, за допомогою якого можливо отримати інформацію про результати обробки первинних документів за вказаний період.

В Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних відкориговано збереження параметрів фільтрації за кодом бланка, встановлених за допомогою фільтра на панелі інструментів у таблиці вкладки Відсутні у реєстрі.

В модулі Облік акцизного податку реалізовано механізм інтеграції з cистемами моніторингу рівнемірів/витратомірів, завантаження даних та створення звіту (J/F0210401) «Довідка про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального» на їх основі. Переглянути отримані дані можливо у новому модулі Показники рівнемірів/витратомірів. Формування звіту на основі даних рівнемірів/витратомірів здійснюється у модулі Реєстр акцизних документів (пальне). Повний функціонал доступний лише за наявності ліцензії «Облік акцизного податку з доступом до API».

В модулі Інтеграція відкориговано роботу COM-методів при використанні термінального режиму роботи програми.

В модулі Адміністрування відкориговано відображення документів згідно з налаштуваннями ролі користувача для модуля Реєстр акцизних документів (пальне).

В Журналі подій реалізовано окреме збереження інформації про відновлення даних підприємства з резервної копії залежно від типу резервної копії: одного або обраних підприємств (ZBK) та резервної копії всієї бази (ZBF).

В модулі Зарплата оновлено довідник Індекс споживчих цін за січень 2020 р. – 100,2 %. Реалізовано автоматичне заповнення звіту S0301116 1-ПВ Звіт з праці (квартальна). Додано поле для відображення інформації про борг ФСС у звітах: Розрахунковий лист

Актуалізовано довідники, а саме:

• Оновлено довідник Податкові інспекції (довідник територіальних органів ДПС).

• Оновлено Довідник податкових пільг станом на 01.01.2020 р. ДПСУ затверджені нові довідники пільг, а саме: Довідник № 96/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету та Довідник № 96/2 інших податкових пільг.

• Оновлено ставки акцизного збору в довіднику кодів товару (продукції) згідно з УКТ ЗЕД, що підключений до графи 2 форми J0295107 Дод.1 Розрахунок суми акцизного податку з підакцизних товарів (продукції), на які встановлено специфічні ставки акцизного податку (крім операцій, визначених п.п. 213.1.9, 213.1.12 п. 213.1 ПКУ).

• ДПСУ оновлено перелік кодів ризикових товарів згідно УКТ ЗЕД для моніторингу ПН/РК (СМКОР). Згідно із оновленням внесено зміни у Довідник ризикових УКТЗЕД та ДПКК (СМКОР), який використовується при контролі ПН/РК на наявність кодів УКТ ЗЕД, що підпадають під критерії оцінки ризиків СМКОР.

• Оновлено довідник Типи об'єктів оподаткування.

• Оновлено довідник Країни.

Додано нові форми, оновлено контролі в існуючих формах

АКЦІЯ на хмару від Tucha
Змінено порядок закриття рахунку для ФОП